Debreceni Népi Együttes

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán.Nem élhetünk muzsikaszó nélkül!

2014. január 31, Péntek - 2014. február 2, Vasárnap

A sikeres és élménydús 2013-as látogatásunk után újra meghívást kaptunk a Sztánai Farsangra, melynek idei különlegessége abban rejlett, hogy a Kós Károly által megszervezett farsangi bál századik évfordulóját ünnepelhettük. Péntek este "Cifra Kalotaszeg" című műsorunkat adtuk elő, majd tánctanítás következett, ami reggelig tartó táncházba fordult át. A zenét a Bürkös zenekar és a Tokos Zenekar szolgáltatta.
A szombati napon részt vettünk a programsorozat rendezvényein, ellátogattunk a Varjúvárba is, majd délután kalotaszegi táncoktatáson vettünk részt a helyi táncosokkal, illetve a többi vendéggel. Este ismét táncház várt ránk, mely ismét megvárta a reggelt...Vasárnap viseletbe öltöztünk, részt vettünk az Istentiszteleten és az emléktábla avatáson, majd a búcsút követően feltöltődve, sok szép pillanatot magunkba zárva útnak indultunk hazafelé...azzal a vággyal és gondolattal, hogy a legközelebbi látogatásig -reményeink szerint- nem kell egy teljes évet várni!

Debreceni Nép Együttes

A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet, valamint a 2008. évben Megyei Príma Díjban részesült. Az együttes művészeti vezetői a Népművészet Ifjú Mesterei.

TOP