Debreceni Népi Együttes

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán."Fölszállott a Páva" turnén szerepelt a Debreceni Népi Együttes

2015. április 9, Csütörtök - 2015. április 11, Szombat

Együttesünk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy felkérést kapott a népszerű televíziós vetélkedő; a "Fölszállott a Páva" Erdély három nagyvárosába szervezett gálaműsorában való részvételre. Ennek keretein belül 2015. április 9-én a Kolozsvári Magyar Operában, másnap marosvásárhelyi Kultúrpalotában, majd harmadnap sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban léptünk színpadra.
A nagy sikerű rendezvénysorozat mindhárom állomásán telt házas közönség előtt adhattuk elő -az erdélyi résztvevők mezőségi, gyimesi, küküllő-menti bemutatói mellett- tyukodi és nagyiváni koreográfiánkat, majd turné összes szereplőjének bevonásával egy közös kalotaszegi fináléval zártunk.


Büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen gyönyörű helyeken, ilyen lelkes közönség előtt képviselhettük Debrecen városát, reményeink szerint a jövőben még sok ehhez fogható alkalommal tehetjük ugyanezt!


Debreceni Nép Együttes

A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet, valamint a 2008. évben Megyei Príma Díjban részesült. Az együttes művészeti vezetői a Népművészet Ifjú Mesterei.

TOP