Debreceni Népi Együttes

A Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy összegyűjtse és műsorában feldolgozza az alföldi magyar néphagyományokat, dalokat, táncokat. Ma már hazánk minden tánctípusa és dialektusa szerepel az együttes műsorán.A Debreceni Népi Együttes forradalmi hétvégéje

2015. március 14, Szombat - 2015. március 15, Vasárnap

Debrecenben március 14-én és 15-én -az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezve- több program is várja a kedves érdeklődőket. Ahogy az elmúlt években, így Együttesünk természetesen idén is kiveszi a részét ezen rendezvényekből!


Március 14-én
14:00–19:00 Debreceni Művelődési Központ
„TALPRA MAGYAR!” - Családi táncház és verbunkbemutatók
19:15 Déry tér
A Bürkös zenekar „Megütik a dobot” című ünnepi zenés folklórműsora Debrecen város néptáncegyütteseinek közreműködésével.


Március 15-én
10:40 Petőfi tér – Kossuth tér
„Föl, nemzetem, föl! jussanak eszedbe / Világhódító híres őseid”
Ünnepélyes masírozás ’48-as indulókra a Debreceni Helyőrségi Zenekar vezetésével és a Hajdú-Bihar Megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Egyesület kíséretével és Debrecen város néptáncegyütteseinek közreműködésével. .

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Debreceni Nép Együttes

A Debreceni Népi Együttes az Örökös Kiváló Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe díjjal büszkélkedhet, valamint a 2008. évben Megyei Príma Díjban részesült. Az együttes művészeti vezetői a Népművészet Ifjú Mesterei.

TOP